måndag 21 januari 2013

Jag fick ett tips via en kommentar här på bloggen från Marcus Näslund om en bok som han har skrivit, lät spännande tyckte jag så jag letade upp den.
Boken heter Verklighetens kvadratrötter och du kan läsa om boken här. Marcus beskriver sig själv som matematikerstudent i Uppsala, men han har sitt ursprung i "Dalarnas skogar".
På tal om detta så läste jag igår en artikel om vilka människor som enligt en amerikansk undersökning har de bästa jobben. Grattis Marcus!

Både i förordet till Verklighetens kvadratrötter och i artikeln tar de upp att matematik är så mycket mer än ett tråkigt skolämne, det handlar om "the science of problem solving". Vi är beroende av matematik i vårt vardagsliv, det är spännande att förstå hur det fungerar med kontokortskrypteringar, räntekostnader, animerade filmer och mycket mer. I artikeln om matematiker framhölls också arbetsvillkoren för matematiker, de arbetar oftast inomhus, med tysta och giftfria jobb. Längst ner på listan fanns jobb som plattsättare och arbete på renhållningsbolag.
Ja ja smaken är ju som baken, delad, men det behövs slå ett slag för jobb som matematiker, det behövs inte minst duktiga, engagerade matematiklärare, om vi ska få skolans resultat att vända uppåt.
Så, du som är lärare, eller funderar på det, läs Marcus bok, och...
...keep the good work up!

Tänkte lägga upp en bild, men Blogger vill inte idag, klicka på länkarna ovan så hittar ni dem där.
/Christel

1 kommentar:

  1. Vad roligt att ni gillar idén! Tack för omnämnandet :)
    Keep up the good work!

    SvaraRadera